Delfia Batavorum logo

Kloeg gelegenheidskleding: vijf generaties ondernemen in Delft

Lezingenavond met Trudy van der Wees en Reijnier en Mark Kloeg – woensdag 21 augustus 2019

Als kind speelde Mark Kloeg al in de winkel van zijn vader Reijnier. Nu zwaait hij de scepter over een knusse winkel in de Broerhuisstraat, waar hij smokings en jacquets verhuurt voor alle mogelijke gelegenheden. Hoogleraren, ministers, promovendi en burgemeesters behoren tot zijn clientèle, maar ook jolige studenten en zenuwachtige bruidegoms. Mark is de vijfde generatie Kloeg die zich in Delft bezighoudt met herenmode, in het bijzonder de verhuur van gelegenheidskleding. Trudy van der Wees schreef een jubileumboek over de geschiedenis van Kloeg, één van de oudste Delftse familiebedrijven, tevens hofleverancier. Het begon met Koos en Kaatje, die dankzij een erfenisje in 1869 hun ‘affaire’ konden openen in de Jacob Gerritstraat. De zaak groeide uit tot een succesvolle onderneming die werd gerund door kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Op woensdag 21 augustus bestaat Kloeg exact 150 jaar. Trudy van der Wees vertelt op deze avond over de geschiedenis van Kloeg, en zij gaat in gesprek met Reijnier en Mark Kloeg over hun gedrevenheid voor de winkel én hun andere passie: muziek. Een bijzonder verhaal over een bijzondere winkel. Op deze avond zal het eerste exemplaar van het jubileumboek worden uitgereikt, en uiteraard is het daarna voor alle aanwezigen te koop.

   Trudy van der Wees (Delft 1960) vestigde zich in 2007 na een lange carrière in de dagbladjournalistiek als freelance tekstschrijver. Haar belangstelling voor persoonlijke levensverhalen en lokale geschiedenis verleidde haar tot het schrijven van een reeks boeken, onder andere over Pierre van Hauwe, de Delftse oorlogsjaren en de Botanische Tuin van de TU Delft. Haar laatste publicatie is De kookschool van oom Iwan, een combinatie van een biografie en een kookboek. Meer informatie: www.ciceropubliciteit.nl 

 

  • Datum: woensdag 21 augustus 2019
  • Aanvang lezing: 20:00 uur
  • Locatie: Van de Mandelezaal, ingang Oude Delft
  • Aanmelding niet nodig
  • Toegang: leden Delfia Batavorum gratis, niet-leden € 5,-

 

ZoekenAgenda

donderdag 06 oktober 2022
Lezing Henricus van Berckel, oud-burgemeester van Delft en zijn regentengeslacht
vrijdag 07 oktober 2022
Excursie Nationaal Monument Oranjehotel
dinsdag 18 oktober 2022
Lezing over Henri Dunant en zijn geesteskind, het Rode Kruis
donderdag 20 oktober 2022
Lezing over Henri Dunant en zijn geesteskind, het Rode Kruis
woensdag 16 november 2022
Lezing ‘Brood, geloof en jenever’, Jacobus Johannes Vlek 1832-1918 en de jenever
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.