Delfia Batavorum logo

Delfia Batavorum en Van der Mast organiseren DE STOEL

Delfia Batavorum en de bekende Delftse schrijver Jan van der Mast gaan samenwerken in de al bestaande interviewserie met de titel DE STOEL. In die serie interviewt Van der Mast markante mensen uit of uit de omgeving van Delft over hun persoonlijke geschiedenis en hun visie op hun leven.

Zaterdag 14 oktober vindt in de Vierhovenkerk de volgende aflevering plaats. Dit keer zijn de gasten Teun van Staveren en Chris van der Sman.

Teun van Staveren (1951) is beeldend kunstenaar, wiens leven en kunst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hij woont en werkt in het woonhuis, dat ooit toebehoorde aan Hugo Tutein Nolthenius. Deze Calvé-directeur bezat een indrukwekkende kunstverzameling met o.a. Van Gogh-schilderijen.

De 88-jarige Chris van der Sman is geboren en getogen in Nootdorp. Hij heeft zestig jaar lang in zijn vrije tijd aan miniatuurkerken gebouwd. In zijn achtertuin staan de Nieuwe Kerk, de Oude Jan, de Utrechtse Dom en de kerk van Nootdorp.

Schrijver Jan van der Mast is de interviewer. De bijeenkomst, die om 14.00 uur begint, duurt twee uur. Entree bedraagt 5 euro per persoon voor niet-leden. Adres Vierhovenkerk: Obrechtstraat 50.

Meer informatie en aanmelden.

Zoeken


Agenda

dinsdag 02 juli 2024
Het Plakkaat van Verlatinge - De eerste Onafhankelijkheidsverklaring ter wereld
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.