Delfia Batavorum logo

Delft tussen de regels - twaalf literaire wandelingen

In augustus 2020 startte het project Delft tussen de regels, een initiatief van Rotaryclub Delft-Vermeer en gemaakt door een collectief van cultuurmakers DelftTussenDeRegelaars. Twaalf literaire wandelingen worden als audiotour aangeboden via de website van Delfia Batavorum. In de wandelingen zien we Delft, Delftse mensen en Delftse gebeurtenissen door de ogen van schrijvers, zoals zij die beschreven in hun verhalen, romans, gedichten, toneelstukken, films, opera’s en liedjes.

Wandelen met een audiotour
Delft tussen de regels is een alternatief voor de jaarlijkse literaire wandeling van Rotaryclub Delft-Vermeer in de zomer – bij velen van u bekend – met een grote groep deelnemers. Die is door de coronamaatregelen niet mogelijk. Het project omvat twaalf podcasts met audiotours die belangstellenden kunnen downloaden op hun smartphone of computer. Daarna kan de wandeling op een zelfgekozen moment worden gelopen, solo, in een duo of een klein groepje vrienden. Vanuit de luie stoel ‘luisterwandelen’ is natuurlijk ook mogelijk.

Begin en einde van het project
Een jaar lang verschijnt elke maand een wandeling met een nieuw thema. Twee historische data markeren het begin en het einde van het project. Start is op zaterdag 8 augustus 2020 met de lancering van eerste audiotour 75 jaar vrijheid. Afsluiting is op zaterdag 10 juli 2021 met de verschijning van laatste audiotour De moord op Willem van Oranje.

Cultuurmakers

De literaire audiotours worden door een collectief van drie cultuurprofessionals bedacht, gemaakt en geproduceerd:

Voice over: Margriet van Bebber
Stemacteur: Piet van der Pas
Componist/audio-engineer: Titus Leeuw miauw.nu
Samenstelling: Margriet van Bebber https://hetschrijfbedrijf.com/Het goede doel
Delft tussen de regels is mogelijk gemaakt door het Cultuurmakersfonds, Delfia Batavorum, Gemeente Delft, DSM Delft B.V, TU Delft en Rotaryclub Delft-Vermeer. Daardoor is het mogelijk de audiotours gratis aan te bieden. Uw vrijwillige donatie is welkom bij de stichting Community Service Rotaryclub Delft-Vermeer en bestemd voor de stichting KinderAcademie Delft. De stichting heeft de ANBI-status: giften zijn fiscaal aftrekbaar. Richtlijn: €10 p.p. per wandeling, op rekening van St. com service rotaryclub Delft-Vermeer NL39INGB0663947634 o.v.v. KinderAcademie.

   

 

Zoeken


Agenda

zaterdag 08 juni 2024
Rondwandeling door Pasgeld en ’t Haantje
zaterdag 15 juni 2024
Fiets- en wandeltocht Midden-Delfland Dag
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.