Delfia Batavorum logo

Delfia Batavorum viert feest!

Op zondag 15 november 2015 sluiten we het 16de lustrum van de vereniging af met een feestelijke avond in Theater De Veste. Speciaal voor de leden van Delfia Batavorum is er een bijzondere voorstelling van het toneelstuk De Vier Vrouwen van Willem van Oranje, opgevoerd door toneelgezelschap Plankgas uit Den Haag. De voorstelling begint om 20:30 uur en wordt voorafgegaan door een ontvangst door het bestuur van de vereniging in de foyer van het theater vanaf 19:30 uur. Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De feestelijke avond zal muzikaal worden omlijst, onder meer door een optreden van het Delftse Klezmer-ensemble.

Anna van Buren (1533-1558), Anna van Saksen (1544-1577), Charlotte de Bourbon (1547-1582) en Louise de Coligny (1555-1620) hebben met elkaar gemeen dat zij de vrouw zijn geweest van Willem van Oranje in de verschillende perioden van zijn leven. Zij hebben elkaar echter nooit ontmoet. Zo’n 450 jaar later doen zij dat alsnog, als zij nieuwsgierig uit hun portret stappen en elkaar de geheimen van hun leven aan de zijde van Willem onthullen. Dit gebeurt met aandacht voor de omstandigheden waarin zij toen verkeerden, met humor en zo nu en dan met een bitse ondertoon. Met andere woorden: de geschiedenis van Onze Vader des Vaderlands door de ogen van hen die hem het beste gekend hebben!

Programma:

19:30 – 20:15 uur
Begin van het lustrumfeest met een ontvangst door het bestuur met koffie, omlijst door muziek gespeeld door het damesensemble Yellow Ribbon.
Locatie: Foyer 

20:15 – 21:45 uur
Welkomstwoord door voorzitter Joris van Bergen,
gevolgd door de toneelvoorstelling ‘De Vier Vrouwen van Willem van Oranje’
Locatie: Theaterzaal  

21:45 – 22:30 uur
Feestelijke afsluiting met een drankje en muziek
Locatie: Foyer en Theatercafé

  • Wanneer: Zondag 15 november 2015, van 19:30 uur (feest) tot circa 22:30 uur
  • Waar: Theater De Veste, Asvest 1
  • Interesse? Alle leden van Delfia Batavorum zijn van harte welkom op het lustrumfeest, maar aanmelden is noodzakelijk. De capaciteit van de Theaterzaal is 500 zitplaatsen.
  • Aanmelden voor de feestavond is gesloten.

Mocht uw partner geen lid zijn, maar toch graag meekomen dan is hij of zij uiteraard van harte welkom. Daarvoor vragen we echter een bijdrage van € 8,-. Hetzelfde bedrag dat u voor een tweede verenigingslid op hetzelfde adres betaalt! Even lid maken is dus ook een optie.


Diner voorafgaand aan het feest
Voor een beperkt aantal mensen is tussen 18:00 en 19:30 uur, de mogelijkheid om deel te nemen aan een gezamenlijk diner in de vorm van een Indische rijsttafel. Dit zal ook plaatsvinden in de foyer van het theater. De deelname hieraan is niet gratis en voor dit diner moet u zich apart aanmelden. De kosten zijn € 30,- per persoon, inclusief een drankje.

  • Aanmelden voor het diner is gesloten.

ZoekenLid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.