Delfia Batavorum logo

Delfts blauwe muurschildering in Bonte Ossteeg

Kunst in de stad
Nieuw voor de Commissie Behoud Stadsschoon: ineens was daar een gigantisch grote muurversiering in de Bonte Ossteeg, het korte straatje tussen Markt en Voldersgracht. Ons was niets gevraagd, maar dat komt vaker voor.
Wij vragen ons af waarom de gemeente discussies en beslissingen over “kunst in de openbare ruimte” niet breder wil voeren. Er
wordt, althans in dit geval, zelfs geen omgevingsvergunning voor aangevraagd, terwijl dat voor een keramische decoratie in de Hamtunnel (voor fietsers en voetgangers) wel werd gedaan.
De Commissie Behoud Stadsschoon zou er wèl een discussie over willen hebben.

Delfts Blauw in de openbare ruimte: Is dit wat we willen?
Op verzoek van de gemeente Delft heeft de Amsterdamse kunstenaar Hugo Kaagman een gevel in de Bonte Ossteeg aangekleed met een grote Delftse blauwe “lap”. De gevel is de westelijke zijmuur van het pand Markt 20/22, een rijksmonument. Op de begane grond is een café gevestigd. De lap is natuurlijk geen lap, maar een wit geverfd vlak op een gestucte laag, met daarop in blauwe verf allerhande decoratie. De diepere bedoeling achter deze acties is: de graffiti op deze muur aan het oog onttrekken.
Nu heeft dus vroegere graffiti-spuiter Kaagman hier nieuwe “graffiti” mogen maken. Want zo kan je het ook noemen.

Lees hier verder... (pdf)

Zoeken


Eerdere activiteiten CBS


Agenda

dinsdag 02 juli 2024
Het Plakkaat van Verlatinge - De eerste Onafhankelijkheidsverklaring ter wereld
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.