Delfia Batavorum logo

Geschiedschrijving in een moderne jas

Lezing donderdag 16 maart 2017

Belangstelling voor geschiedenis begint bij veel mensen met belangstelling voor de eigen geschiedenis. Als je bij mensen belangstelling voor geschiedenis wilt wekken – en dat wil Delfia Batavorum – dan kun je het beste aansluiten bij hun eigen beleving”, aldus onze voorzitter Theo Thomassen. Hoe doe je dat, aansluiten bij iemands beleving, en welke tools gebruik je daarvoor? De traditionele manieren zijn publicaties, lezingen en excursies. De hedendaagse samenleving biedt echter veel meer mogelijkheden met de komst van het internet en social media.

Robert Nederlof zal vertellen over zijn zeer succesvolle Facebookpagina Historic Pictures of Delft, “geen hobby, maar een passie”. Deze facebookpagina heeft meer dan 9.000 volgers! Nederlof (24 jaar) heeft naast zijn werk twee passies”: acteren, zowel in theaters als voor de camera, en de Delftse geschiedenis. Gedurende de lezing zal hij vertellen waar zijn passie voor de Delftse geschiedenis vandaan komt en wat daaruit voortgekomen is.

Rens de Graaf is masterstudent Industrieel Ontwerpen bij de TU Delft. Hij gaat vertellen over zijn ontwerpproject 'Unlock Delft', waarbij hij op zoek is gegaan naar een manier om de interactie tussen de bewoners van Delft en de rijke geschiedenis van de stad te bevorderen. Met 'Unlock Delft' wil hij bewoners op een andere manier naar de stad laten kijken en ze op nieuwe plekken laten komen om de rijke geschiedenis meer te waarderen.

  • Datum: donderdag 16 maart 2017
  • Aanvang lezing: 20:00 uur
  • Locatie: De VAK, Westvest 9
  • Aanmelding niet nodig
  • Toegang: Leden Delfia Batavorum gratis, niet-leden € 5,-
  Robert Nederlof volgde een horecaopleiding en werkt sinds 2015 in Eetcafè de Waag, maar heeft de ambitie om acteur te worden. Zijn eerste schreden op dit pad zette hij in een musical van theatergroep Rits en als kunstkarakter Johannes Vermeer en Willem van Oranje op het station. In december 2013 richtte hij de Facebookpagina Historic Pictures of Delft op.
  Rens de Graaf is student Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Hij is dit jaar begonnen met zijn master Design for Interaction, waarbij de focus ligt op de interactie tussen gebruiker en product. Afgelopen halfjaar werkte hij aan het project om Delftenaren de rijke geschiedenis van de stad meer te laten waarderen.

ZoekenAgenda

maandag 28 september 2020
Stadswandeling door Nieuw Delft
zondag 25 oktober 2020
Online pubquiz over de geschiedenis van Delft
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.