Delfia Batavorum logo

Sfeervolle uitreiking Le Comteprijs

En de winnaar is: Poortmeesters!

De fonkelende poorten van het woongebouw Poortmeesters stelen de show. De ontwerpers van Studio RAP winnen hiermee de Le Comteprijs 2023. Maar ook bij een snelle peiling onder de bezoekers komt dit project op de eerste plek.

De publieksprijs van de Delft op Zondag, uitgereikt door nachtburgemeester Leo Quack, gaat naar wooncomplex De Pastorale (ontwerp Archipel ontwerpers), waar de kolomconstructie van de voormalige pastoor van Arskerk in het oog springt.

Winnaar Publieksprijs Le Comte 2024 Archipel Ontwerpers. Foto: Jan TrompWe zien veel vrolijke gezichten in de Vierhovenkerk. De ene na de andere genomineerde beklimt het podium om zijn of haar project toe te lichten. Voorzitter Harry ter Braak interviewt vlotjes de genomineerden, terwijl prachtige foto’s van de projecten op het scherm verschijnen en zo krijgen de aanwezigen een mooi beeld van de vijf genomineerde projecten: de groene herinrichting van Bagijnhof, de muurschildering aan de Chopinlaan, de muurschildering op de gevel van de Oostpoortschool, De Pastorale en Poortmeesters.

Historisch Jaarboek Delft 2024

Daarna is de beurt aan de auteurs van het jaarboek 2024. Onder de bezielende leiding van Gerrit Verhoeven krijgen we interessante inkijkjes in bijvoorbeeld de verhalen over de Delftse Verfmolens (Aart Struik), de slag om de Delftse kerken (Bas van der Wulp en het Laantje van Van der Gaag (Hans Mooi). Het eerste exemplaar van het jaarboek wordt door Ingrid van der Vlis en Gerrit Verhoeven aangeboden aan, wie kent hem niet, Marinus Hom.

Kleine en grote projecten

Het onlangs tijdens de ALV geopperde idee om in de toekomst onderscheid aan te brengen tussen kleine en grote projecten is ook in een peiling aan de aanwezigen voorgelegd. Een ruime meerderheid is hier voorstander van. Dus is het niet meer dan logisch dat de Le Comte Commissie en het bestuur hier serieus naar gaan kijken.

Bij de uitreiking van de beroemde porseleinen schaal van Olav Slingerland aan de winnaar, de uitreiking van de 9 oorkondes aan alle genomineerden en de 17 bossen bloemen is er maar één conclusie mogelijk: het is een feest! En dat ging nog even door in de gezellige nazit .. uiteraard met een drankje en een hapje.

Foto's: Jan Tromp