Delfia Batavorum logo

Nieuws


Annulering Stadswandeling door Nieuw Delft 28 september

woensdag 23 september 2020

In verband met de ernstige corona-situatie op dit moment wordt de stadswandeling door Nieuw Delft verplaatst naar een later tijdstip.

Lees verder


Speel mee met de online pubquiz over de geschiedenis van Delft

maandag 14 september 2020

Dat Willem van Oranje in Delft is vermoord weet iedere inwoner wel. Maar wat weet je nog meer over de geschiedenis van onze historische stad? Test het zelf tijdens de online pubquiz van Delfia Batavorum op 25 oktober! Omdat de historische vereniging Delfia Batavorum haar fysieke lustrumactiviteiten op deze dag heeft moeten opschorten organiseert zij een online pubquiz voor iedereen die geïnteresseerd is in de stad Delft en haar geschiedenis.

De geschiedenis van Delft omvat  natuurlijk meer wetenswaardigheden dan de dood...

Lees verder


Audiotour 2: De stadsgeschiedenis

vrijdag 11 september 2020

In augustus startte het project Delft tussen de regels: twaalf literaire wandelingen. In deze wandelingen zien we Delft, Delftse mensen en Delftse gebeurtenissen door de ogen van schrijvers, zoals zij die beschreven in hun verhalen, romans, gedichten, toneelstukken, films, opera’s en liedjes. Twaalf maanden lang verschijnt er elke maand een nieuwe autiotour op onze site. Deze maand als tweede:
de stadsgeschiedenis - september 2020
De tweede literaire wandeling van Delft tussen de regels...

Lees verder


Oosteinde 135-139 - Voorheen brouwerij Het Conduyt alias De Drie Sonnen, vol met schilderijen

maandag 07 september 2020

Een van de oudste verhalen op de Achter de gevels van Delft-website uit 2006 is geheel herzien en uitgebreid. Het huidige pand Oosteinde 135-139, nu voornamelijk bevolkt door studenten, is niet bijzonder oud, maar in de 16e en 17e eeuw stond hier een grote brouwerij waarover opvallend veel informatie te vinden is. Bovendien hing het boordevol schilderijen van zeer vermaarde schilders. Lees het hele verhaal hier.....

Lees verder


Rietveld 111 - Ooit 't Cleyne Hackmes

maandag 24 augustus 2020

Op de plek van het pakhuis met bovenwoning Rietveld 111 stond ooit een huisje met de naam “ ’t Cleyne Hackmes”. Een grachtenpand, maar niet voornaam, maar wel in een buurt met een bewogen geschiedenis, die tot voor kort vaak niet meer dan het afbreken waard gevonden werd. Omstreeks 1800 raakte het door de ontvolking van de stad onbewoond. Vervolgens deed het bijna honderd jaar lang dienst als koestal. In 1895 verbouwde aannemer Tobias Prins het tot zijn huidige gedaante.

Lees verder


Zoeken


Agenda

maandag 28 september 2020
Stadswandeling door Nieuw Delft - geannuleerd
zondag 25 oktober 2020
Online pubquiz over de geschiedenis van Delft
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.