Delfia Batavorum logo

Nieuws


Stadsherberg Buyten de Kethelpoort, voorheen Zuideinde 2

vrijdag 09 juni 2023

Vanaf de bovenverdieping van deze herberg schilderde Vermeer zijn bekende Gezicht op Delft. De uitbater van dit etablissement vervulde eeuwenlang een spilfunctie in het trekvaart-verkeer van en naar Rotterdam, tot de trein halverwege de 19e eeuw roet in het eten gooide. Met zijn Cromme lijntje probeerde de herbergier nog een spaak in het wiel te steken, maar dat mocht niet baten. De herberg ging in vlammen op en stierf na herbouw een langzame dood als buurtkroeg, tot het bouwwerk vijftig jaar geleden definitief werd afgebroken...

Lees verder


Schetsen Schieoevers te zien in stadskantoor

dinsdag 30 mei 2023
Tien Delftse tekenaars hebben de historie van de Schieoevers in beeld gebracht. Nu het nog kan, voor de nieuwbouw straks van start gaat. De schetsen zijn tot 6 juli te zien in het stadskantoor.
 
Harry ter Braak tijdens zijn openingsspeech over het ondernemerschap aan de Schie, op vrijdag 26 mei:
 
"De schieoevers staan aan de vooravond van de transformatie. Het vastleggen van de huidige situatie is...
Lees verder


Uitreiking Le Comteprijs 2022 en presentatie Historisch Jaarboek Delft 2023

zaterdag 27 mei 2023

Sfeervolle, feestelijke bijeenkomst in Lutherse kerk

De sfeer zit er goed in. Moderator Harry ter Braak is op het podium in gesprek met de auteurs van het Historisch Jaarboek en met de genomineerden voor de Le Comteprijs en de publieksprijs van de Delft op Zondag. De toehoorders in de zaal maken graag gebruik van de kans om vragen te stellen. Tussen de bedrijven door spelen we ook nog een kleine ‘pub quiz’, op onze mobieltjes.

De uitreiking van de Le Comteprijs 2022 en de presentatie van het Historisch...

Lees verder


Historisch Jaarboek Delft 2023 verschenen

zaterdag 27 mei 2023

Afgelopen donderdag is het jaarboek gepresenteerd. Leden van Delfia Batavorum krijgen het thuisbezorgd.

Geen lid van Delfia Batavorum maar toch geïnteresseerd?
Het jaarboek is binnenkort verkrijgbaar in boekhandel De Omslag aan de Wijnhaven in Delft voor €15. Maar u kunt natuurlijk ook lid worden van onze vereniging. Voor €38 per jaar krijgt u het jaarboek en daarnaast ook nog eens 4 keer per jaar het prachtige historische magazine 'Delf'. Ook bent u welkom bij al onze...

Lees verder


Wandelen door en buiten Delft

vrijdag 26 mei 2023

Marja van Bijsterveld, burgemeester van Delft, kreeg dinsdag 24 mei uit handen van de auteurs de wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Delft’. De Delftenaren Cock Hazeu en Peter Kuijper presenteren in het boekje tien wandelingen die allen bij de twee Delftse NS-stations beginnen en stad en groen buitengebied combineren.

De gids kwam mede tot...

Lees verder


Zoeken


Agenda

zaterdag 17 juni 2023
Fietstocht Midden-Delfland Dag
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.