Delfia Batavorum logo

MOJO concerts en Madame de Berry

Donderdag 23 februari 2017 zal in het teken staan van een veel recentere geschiedenis: die van MOJO concerts en MOJO-oprichter Berry Visser.

 
     

Wat in 1968 startte op een zolderkamer in Delft is uitgegroeid tot de grootste concertpromotor van Nederland. Peter Sijnke zal ingaan op de jongerencultuur van eind jaren zestig, het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos (1970), de oprichting van MOJO en de rol van Visser daarbij. In het jubileumnummer van het 75-jarige Vrij Nederland werd Berry Visser opgenomen als één van de vernieuwers van Nederland in de afgelopen 75 jaar. Kim Schonewille zal vertellen over haar inmiddels meermalen bekroonde documentaire over het alter ego van Berry Visser: Madame de Berry, die op deze avond vertoond zal worden. Dé kans om deze bijzondere documentaire te komen bekijken!

  • Datum: donderdag 23 februari 2017
  • Aanvang lezing: 20:00 uur
  • Locatie: De VAK, Westvest 9
  • Aanmelding niet nodig
  • Toegang: Leden Delfia Batavorum gratis, niet-leden € 5,-
  Peter Sijnke (1951) is archivaris en historicus. Hij was verbonden aan het Zeeuws Archief en publiceert op het terrein van lokale en regionale geschiedenis. Daarnaast is hij pophistoricus. In die hoedanigheid schrijft hij onder meer artikelen in Platenblad en publiceerde hij een vijftal boeken over de geschiedenis van de (Nederlandse) popmuziek, waaronder twee titels over Kralingen.
     
  Kim Schonewille is beeldend kunstenaar en filmmaker. Haar werk omvat videokunst en installaties, performances, interventional en site-specifieke werk. Naast haar individuele werk werkt ze samen met internationale kunstenaars. Ze rondde twee bachelor studies af (aan de University of Applied Sciences in Den Haag en aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam) en studeerde in 2014 af aan het Dutch Art Institute.

ZoekenAgenda

maandag 28 september 2020
Stadswandeling door Nieuw Delft
zondag 25 oktober 2020
Online pubquiz over de geschiedenis van Delft
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.