Delfia Batavorum logo

‘Muziek aan de muur in Delft’

Lezing door Josée Claassen - donderdag 18 februari 2016


Carel Fabritius, Gezicht in Delft 1652

In de 17de eeuw is Delft een belangrijke en welvarende stad, waar tientallen kunstschilders wonen en werken. Johannes Vermeer is daar de beroemdste van, maar ook Carel Fabritius en Hendrick van Vliet behoren tot deze groep. De kunstenaars beeldden opvallend vaak muziek op hun schilderijen af. Soms kun je zelfs de partituur lezen die op het schilderij staat en mede daardoor weten we welke muziek er zoal gespeeld werd in het zeventiende-eeuwse Delft.

In de lezing ‘Muziek aan de muur in Delft’ wordt de rol van de muziek in de toenmalige samenleving toegelicht: waar werd gemusiceerd, door wie en waarom, wat voor soort muziek werd gespeeld? Ook wordt tijdens de lezing ingegaan op de betekenis van de afbeeldingen van muziek op de schilderijen en bovendien hoort u bijpassende muziek.  


Josée Claassen​
  • Datum: donderdag 18 februari 2016.
  • Spreker: Josée Claassen.
  • Plaats: De VAK, Westvest 9, 2611AX Delft.
  • Aanvang 20:00 uur.
  • Toegang is gratis voor leden van Delfia Batavorum, voor niet-leden € 5,-.
    Aanmelding is niet nodig.

Josée Claassen is kunsthistorica en liefhebber van klassieke muziek. Tijdens en na haar opleiding in Leiden gaf zij daar als gastdocent colleges cultuurhistorie. Afgelopen jaren heeft zij zich gespecialiseerd in het geven van lezingen waarin beeldende kunst gecombineerd wordt met klassieke muziek. Zij geeft op uitnodiging lezingen in musea, bij kunstkringen en andere gezelschappen. Voor meer informatie zie http://www.imagomusica.nl.

ZoekenAgenda

donderdag 31 augustus 2017
Excursie Hoek van Holland en Wateringen
zaterdag 09 september 2017
Open Monumentendagen
donderdag 21 september 2017
Lezing De Delftse Botanische Tuin, Het Groene Laboratorium
donderdag 05 oktober 2017
Excursie Meester van het licht: Emanuel de Witte
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.