Delfia Batavorum logo

Uitreiking Le Comteprijs 2022 en presentatie Historisch Jaarboek Delft 2023

Sfeervolle, feestelijke bijeenkomst in Lutherse kerk

De sfeer zit er goed in. Moderator Harry ter Braak is op het podium in gesprek met de auteurs van het Historisch Jaarboek en met de genomineerden voor de Le Comteprijs en de publieksprijs van de Delft op Zondag. De toehoorders in de zaal maken graag gebruik van de kans om vragen te stellen. Tussen de bedrijven door spelen we ook nog een kleine ‘pub quiz’, op onze mobieltjes.

De uitreiking van de Le Comteprijs 2022 en de presentatie van het Historisch Jaarboek staan op het hoofdmenu van de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst van Delfia Batavorum, dit keer gehouden in het pittoreske Lutherse kerkje aan het Noordeinde.

Gertjan van der Harst (Le Comte Commissie) mag het spits afbijten met een toelichting op de drie nominaties. De genomineerden grijpen de kans om hun inzendingen toe te lichten: Het De Vries van Heyst Plantsoen (Paul van der Knaap, Gemeente Delft), Delft Campus (Joost Vos, Benthem & Crouwel Arch.) en het binnenpleintje van woonproject Volt (Dirk Peters, Barcode Architects).

De auteurs van het Jaarboek vertellen hierna boeiende verhalen, variërend van  een spannend VOC-verhaal over de tot slaaf gemaakte Soerapati en de Delftse “Cnollen”, de nalatenschap van Antoni van Leeuwenhoek tot de historie van de veldsport in Delft: cricket en voetbal.

Het sluitstuk van de avond is uiteraard de bekendmaking van de winnaars van de Le Comteprijs (en de publieksprijs). Dirk Peters van Barcode Architects strijkt met de eer. Met zijn ontwerp van het intieme binnenpleintje van het grootschalige woningproject Volt wint hij de prijs, de mooie porseleinen schaal.

De publieksprijs van Delft op Zondag wordt uitgereikt door Leo Quack. En de winnaar is … Het De Vries van Heystplantsoen. Paul van der Knaap krijgt een prachtige, grote foto van zijn eigen project. Alle winnaars verschijnen onder groot applaus op het podium om hun oorkondes en prijzen in ontvangst te nemen.

Volgend jaar weer. Nu al vast een oproep: ieder mag stadsverfraaiingen indienen bij de Le Comte Commissie. Doe es gek, doe mee!  

(Foto: Jan Tromp)


Lees ook:

 

ZoekenAgenda

dinsdag 26 september 2023
Bijeenkomst “Kijkje achter de schermen van Achter de Gevels van Delft”
zaterdag 14 oktober 2023
Delfia Batavorum en Van der Mast organiseren DE STOEL
zaterdag 04 november 2023
Pubquiz! Wat weet jij over (de geschiedenis van) Delft?
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.