Delfia Batavorum logo

Excursie Nieuw Delft

Naast het historisch stadshart van Delft verrijst Nieuw Delft. Een nieuw stadsdeel van ongeveer 24 hectare, met ongeveer 1.200 woningen en meer dan 40.000 m² aan stedelijke functies. Hier krijgen architectuur, ondernemerschap en vernieuwing de ruimte en wordt de economische positie van de stad versterkt. In 2013 won Bureau Palmbout de ontwerpinzending voor het stedenbouwkundig plan voor de Spoorzone Delft.

Jaap van den Bout, een van de oprichters van Bureau Palmbout, zal ons op vrijdag 19 november (volgeboekt) en vrijdag 3 december rondleiden door het gebied, waarbij we vooral de Coendersbuurt zullen bezoeken. De Coendersbuurt is de eerste woonbuurt die wordt ontwikkeld in Nieuw Delft. De Coendersbuurt wordt omringd door water en is gelegen aan de Nieuwe Gracht.

We verzamelen om 10.00 uur voor de ingang van het Stadskantoor aan de Coenderstraat. Jaap van den Bout zal starten met een korte inleiding (aan de hand van een hand-out met enkele illustraties), buiten voor het Stadskantoor. Vervolgens zullen we een wandeling maken door het gebied. De route is minder geschikt voor leden met een rollator.

Praktische informatie:

  • Datum: vrijdag 19 november 2021.
  • Start: 10:00 uur, duur ca. 1 uur.
  • Verzamelpunt: voor de ingang van het Stadskantoor aan de Coenderstraat.
  • Max. 15 deelnemers.
  • Deelnemers moeten goed ter been zijn.
  • Op 19 november loopt er tijdens de wandeling een filmer mee die opnames maakt voor een z.g. vlog. Dat betekent dat u in beeld kunt komen. De vlog zal worden gepubliceerd op de website van Delfia Batavorum.
  • Bijdrage: € 5,- per persoon vooraf te betalen op rekeningnummer NL 76 INGB 0000587345, t.n.v. Delfia Batavorum o.v.v. Nieuw Delft.
  • Aanmelden voor 3 december kan via dit aanmeldformulier. Aanmelden voor 19 november is niet meer mogelijk.

Zoeken


Agenda

zaterdag 30 oktober 2021
Lezing Jonkvrouw Rikarde, stichteres van Delft, en haar familie
zaterdag 30 oktober 2021
Online lezing Jonkvrouw Rikarde, stichteres van Delft, en haar familie
vrijdag 19 november 2021
Excursie Nieuw Delft
vrijdag 03 december 2021
Excursie Nieuw Delft
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.