Delfia Batavorum logo

Delft schrijft geschiedenis

Presentatie van het nieuwe boek Geschiedenis van Delft

Delft is wereldberoemd. Overal bewondert men de Delftse schilders en het Delfts blauw aardewerk, profiteert men van de Delftse ingenieurs of ziet men op televisie hoe de leden van het Koninklijk Huis worden bijgezet in de Nieuwe Kerk. Van deze rijke historie zijn veel tastbare herinneringen bewaard gebleven, die jaarlijks honderdduizenden toeristen trekken.
Maar wie een min of meer volledig overzicht van de Delftse geschiedenis wil lezen, grijpt mis. De boeken die er zijn, zijn of heel oud of fragmentarisch. Daar heeft de Stichting Geschiedschrijving Delft iets aan veranderd. Historici dr. Gerrit Verhoeven en dr. Ingrid van der Vlis deden vernieuwend onderzoek en schreven de Geschiedenis van Delft. Op 15 november 2015 verschijnt deze prachtige, rijk geïllustreerde stadsgeschiedenis, in twee delen.

Voorlopig programma:

  • 13:30 – 16:00 uur Ontmoetingen met de Delftse geschiedenis. Een open markt in de foyer van Theater De Veste voor alle inwoners van Delft, met presentaties van organisaties die met Delft en haar geschiedenis verband houden, Delftse filmbeelden en foto’s. Gratis toegang.
  • 14:00 – 15:30 uur Pubquiz over de Delftse geschiedenis: test uw kennis onder de enthousiaste leiding van pubquizmaster Chris Piguillet. Meer info en inschrijven via delftquiz@pubquizmaster.nl. Deelnamekosten: € 10 per team.
  • 16:00 – 17:00 uur Boekpresentatie in de grote zaal met verscheidene sprekers, onder wie prof. dr. Paul van de Laar (hoogleraar stadsgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit) en dr. Gerrit Verhoeven, en de aanbieding van het eerste exemplaar aan burgemeester Bas Verkerk. Gratis toegankelijk.
  • 17:00 – 18:00 uur Besloten feestelijke borrel. Toegang voor genodigden.

Na afloop van de boekpresentatie is Geschiedenis van Delft te koop in de foyer voor de introductieprijs van € 34,95 per deel of € 69,95 voor de gehele set. Leden van Delfia Batavorum zullen van te voren in de gelegenheid worden gesteld om dit boek te bestellen voor de introductieprijs, waarbij zij een speciale attentie zullen ontvangen. De leden zullen hierover tijdig worden geïnformeerd. De laatste informatie is te vinden op www.geschiedschrijvingdelft.nl.

  • Wanneer: Zondag 15 november 2015, 13:30-18:00 uur
  • Waar: Theater De Veste, Asvest 1
  • Interesse? De open markt, toekijken bij de pubquiz en de boekpresentatie zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Kosten voor deelname aan de pubquiz zijn € 10,-, te voldoen na opgave via delftquiz@pubquizmaster.nl.

ZoekenLid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.