Delfia Batavorum logo

Delft en de Tweede Wereldoorlog: J.L. van Soest en begraafplaats Jaffa

Lezingen door Mechtild de Jong en Marja van Rossum – donderdag 19 april 2018 

Op donderdag 19 april 2018 staat de lezingenavond in het teken van Delft en de Tweede Wereldoorlog, met twee verschillende onderwerpen. Mechtild de Jong neemt u mee naar het mysterieuze oorlogsverleden van TU-hoogleraar J.L. van Soest. Vermoedens bestaan dat hij een actieve rol speelde in het verzet, maar er zijn nog heel veel vragen te beantwoorden. Wie weet kan deze avond enkele van de raadsels oplossen. Marja van Rossum zal vertellen over de begraafplaats Jaffa, die in de oorlogsperiode een bijzondere rol in Delft speelde. 


Prof. J.L. van Soest (rechts) bij zijn receptie op 17 april 1958. Van Soest was hoogleraar aan de TH Delft, Afdeling der Elektrotechniek van 1949 tot 1964. In 1958 ontving hij het eredoctoraat in de wis- en natuurkunde van de Rijksuniversiteit Utrecht. Foto Fotografische Dienst TU Delft, W. Rietveld.


Graf van Piet Koet op begraafplaats Jaffa. Foto Gemeente Delft.

 
Mechtild de Jong is een in Limburg geboren biologe, die enige jaren lerares was in het IJmondgebied, zowel in het voortgezet als beroepsonderwijs. Na een ambtelijke functie bij de provincie Zuid-Holland werd ze Tweede Kamerlid voor het CDA.Ze had veel belangstelling voor het natuurbeleid, zowel binnen als buiten de Kamer. Na haar Kamerlidmaatschap werd ze raadslid in Delft.   Marja van Rossum is (kinder)filosofe en schrijfdocente. Sinds 1997 filosofeert zij iedere week met kinderen op een basisschool in Delft. Zij ontwikkelde onder meer het programma ‘Ik mis je zo’, waarbij de deelnemers worden meegenomen over de oudste begraafplaats van Delft,Jaffa (1868). Zij heeft haar eigen bedrijf, Groot Denkraam.

 

  • Datum: 19 april 2018
  • Aanvang lezing: 20:00 uur
  • Locatie: De VAK, Westvest 9
  • Aanmelding niet nodig
  • Toegang: leden Delfia Batavorum gratis, niet-leden € 5,-  

Zoeken


Agenda

dinsdag 27 februari 2018
Excursie Gereedschapsmuseum Mensert en bierproeverij
dinsdag 20 maart 2018
Lezing De Delftse Bijbel van 1477
donderdag 19 april 2018
Delft en de Tweede Wereldoorlog: J.L. van Soest en begraafplaats Jaffa
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.