Delfia Batavorum logo

Restauratie van de toren van de Oude Kerk in Delft

Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de toren van de Oude Kerk. Architecten Paul Rietbroek en Dennis van Veen (van architektenburo Veldman | Rietbroek | Smit) begeleidden in opdracht van de gemeente Delft de restauratie en vertellen u graag meer over hun aanpak.

Aan de hand van een aantal bijzondere onderdelen van de toren nemen zij ons mee in het proces van onderzoek, overweging en uiteindelijk herstel. Telkens wordt hierbij de relatie gezocht met de bouwgeschiedenis van de toren. Hoe is de toren in de afgelopen eeuwen veranderd? En op welke wijze beïnvloeden voorgaande restauraties de keuzes die nu gemaakt zijn?

Paul Rietbroek (rechts) is architect en studeerde af aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam in 1987 na een vooropleiding HTS-bouwkunde. Hij is sinds 1985 bij het architektenburo betrokken en vanaf 2002 mededirecteur.

Dennis van Veen (links) is ook architect, in 2012 afgestudeerd aan de TU Delft, Bouwkunde, afstudeerrichting "Materialisation". In september 2014 startte hij met de post HBO-opleiding Bouwhistorie, restauratie en monumentenzorg en inmiddels is hij cum laude afgestudeerd. Hij werkt sinds februari 2014 bij het architektenburo.

  • Datum: dinsdag 16 oktober 2018
  • Aanvang lezing: 20:00 uur
  • Locatie: Waalse Kerk, zijingang bij Museum Prinsenhof
  • Aanmelding niet nodig
  • Toegang: leden Delfia Batavorum gratis, niet-leden € 5,-

ZoekenAgenda

dinsdag 23 april 2019
Lezing Gezondheidszorg in Delft - Antoni van Leeuwenhoek in de 17e eeuw en het Sint Joris Gasthuis in de Tweede Wereldoorlog
donderdag 25 april 2019
Excursie naar de Maastunnel te Rotterdam
donderdag 25 april 2019
Lezing Hugo Grotius - De gouden gedachte
donderdag 09 mei 2019
Lezing Hugo Grotius - De gouden gedachte
donderdag 16 mei 2019
Lezing Hugo Grotius - De gouden gedachte
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.