Delfia Batavorum logo

De geschiedenis van de toekomst: de stadsfotograaf van Delft

door Anne Reitsma


De verhuizing van het
Legermuseum


Stadsfotografe Anne Reitsma

 
  • Datum: donderdag 27 november 2014, 20:00 uur
  • Plaats: De VAK, Westvest 9
  • Toegang: leden Delfia Batavorum gratis; niet-leden € 5,-.
    Aanmelden is niet nodig.

In de lezing volgen we de Delftse fotografe Anne Reitsma die sinds drie jaar de veranderingen in Delft vastlegt. Vaak realiseren we ons niet hoe waardevol de beelden van nu over vijftig jaar zullen zijn. Veranderingen zijn interessant om voor de toekomst te bewaren: op sociaal-cultureel gebied zoals evenementen en restauratiewerkzaamheden, maar ook op stedenbouwkundig, bouwtechnisch en economisch gebied.
Van de komst van een nieuw bedrijf, het sluiten van een fabriek, tot de verhuizing van het ene en de heropening van het andere museum.
Met de foto’s, die beschikbaar zijn via de beeldbank van Archief Delft, legt Anne Reitsma de geschiedenis van de toekomst vast: “Het heden wordt verleden op het moment dat ik de knop van mijn camera indruk.”

 

Anne Reitsma kreeg op tienjarige leeftijd haar eerste camera van haar opa. Daarmee fotografeerde ze, samen met haar vader, urenlang bliksemflitsen in de tuin.
Ze volgde de opleiding culturele & maatschappelijke vorming en werkte enige jaren in de theater- en museumwereld. Zes jaar geleden volgde Reitsma een fotografieopleiding en werd beroepsfotograaf. Archief Delft is één van haar opdrachtgevers. www.annereitsma.nl.


 

ZoekenAgenda

donderdag 27 september 2018
Lezing Stadsbeschrijving van Delft van Lieve van Ollefen
woensdag 03 oktober 2018
Cursus Genealogie voor beginners
maandag 08 oktober 2018
Cursus Historisch huizenonderzoek
vrijdag 19 oktober 2018
Excursie Restauratieatelier kruiswegstaties Sint Hippolytuskerk
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.