Delfia Batavorum logo

Delft en de Tweede Wereldoorlog

Lezingen door Mechtild de Jong en Trudy van der Wees – donderdag 19 april 2018 

Op donderdag 19 april 2018 staat de lezingenavond in het teken van Delft en de Tweede Wereldoorlog, met twee verschillende onderwerpen. Mechtild de Jong neemt u mee naar het mysterieuze oorlogsverleden van TU-hoogleraar J.L. van Soest. Vermoedens bestaan dat hij een actieve rol speelde in het verzet, maar er zijn nog heel veel vragen te beantwoorden. Wie weet kan deze avond enkele van de raadsels oplossen. Trudy van der Wees zal in de tweede helft van de avond een beeld schetsen van de Delftse oorlogsjaren, aan de hand van haar fotoboek Delft 40 45 dat in 2015 bij uitgeverij WBooks verscheen. Aan de hand van foto’s van amateurs en professionals vertelt ze het verhaal van gewone mensen onder buitengewone omstandigheden.


Prof. J.L. van Soest (rechts) bij zijn receptie op 17 april 1958. Van Soest was hoogleraar aan de TH Delft, Afdeling der Elektrotechniek van 1949 tot 1964. In 1958 ontving hij het eredoctoraat in de wis- en natuurkunde van de Rijksuniversiteit Utrecht. Foto Fotografische Dienst TU Delft, W. Rietveld.


Omslag boek Trudy van der Wees: Delft 40-45

 
Mechtild de Jong is een in Limburg geboren biologe, die enige jaren lerares was in het IJmondgebied, zowel in het voortgezet als beroepsonderwijs. Na een ambtelijke functie bij de provincie Zuid-Holland werd ze Tweede Kamerlid voor het CDA. Ze had veel belangstelling voor het natuurbeleid, zowel binnen als buiten de Kamer. Na haar Kamerlidmaatschap werd ze raadslid in Delft.   Trudy van der Wees is geboren en getogen in Delft. Na een lange en veelzijdige carrière in de journalistiek, werkzaam bij onder meer de Delftsche Courant, Haagsche Courant en de Nieuwsdienst, werd ze in 2007 freelance tekstschrijver/journalist. Ze heeft inmiddels vele titels op haar naam staan. Voor Delfia Batavorum verzorgde ze enkele malen eerder een lezing.

 

  • Datum: 19 april 2018
  • Aanvang lezing: 20:00 uur
  • Locatie: De VAK, Westvest 9
  • Aanmelding niet nodig
  • Toegang: leden Delfia Batavorum gratis, niet-leden € 5,-  

Zoeken


Lezingen in 2018


Agenda

donderdag 26 september 2019
Excursie IJmuiden; Tata Steel en Zeesluis in aanbouw
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.