Delfia Batavorum logo

Delft wandelt door de natuur

Wandelschoenen aan en mee de natuur in! Deze natuurwandeling leidt u door het Arboretum-Heempark dat in de jaren 1966-1967 is aangelegd als groene compensatie voor de stadsuitbreiding van Delft. Het park is onderdeel van het natuur- en recreatiegebied Delftse Hout. De wandeling vindt plaats onder leiding van ervaren IVN-natuurgids Wim van Schie. Het Arboretum is de bomentuin in dit park (het woord arboretum stamt af van het Latijnse ‘arbor’ en betekent boom). De Heemtuin is het gebied met inheemse, wilde flora en fauna. De term ‘heemtuin’ werd voor het eerst gebruikt door de bekende onderwijzer, veldbioloog en natuurbeschermer Jac.P. Thijsse (1865-1945), en het soort tuin beoogde een educatief plantsoen dicht bij de mensen te brengen.
Deze wandeling wordt bijzonder door een exclusieve rondgang door het veenmoeras van het park, hét voorbeeld hoe onze omgeving er vóór menselijke bewoning heeft uitgezien. Delft is namelijk ontstaan vanuit veenmoeras. De gids vertelt u alles over het Arboretum, het Heempark en het veenmoeras en laat u wilde planten ontdekken.
Maximaal 30 deelnemers.

  • Wanneer: Zondag 5 juli 2015, van 12.00 uur tot 13.30 uur
  • Waar: Arboretum-Heempark, startpunt bij Natuur- en Milieucentrum De Papaver, Korftlaan 6

⇒ Zie hier voor de foto's van deze excursie.

ZoekenAgenda

dinsdag 23 april 2019
Lezing Gezondheidszorg in Delft - Antoni van Leeuwenhoek in de 17e eeuw en het Sint Joris Gasthuis in de Tweede Wereldoorlog
donderdag 25 april 2019
Excursie naar de Maastunnel te Rotterdam
donderdag 25 april 2019
Lezing Hugo Grotius - De gouden gedachte
donderdag 09 mei 2019
Lezing Hugo Grotius - De gouden gedachte
donderdag 16 mei 2019
Lezing Hugo Grotius - De gouden gedachte
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.